کولر

خرابی کولر

سیستم کولر، سر و صدا و ارتعاش زیادی دارد.

کولر از امکانات رفاهی ماشین محسوب می شود که در روزهای گرم تابستان به یکی از پرکاربرد ترین سیستم های ماشین تبدیل می گردد. در دنیای مدرن امروز بیشتر خودروهای مدرن سیستم تهویه و یا کولر دارند که به یک استاندارد ثابت در تولید ماشین ها تبدیل گشته است. امروزه در ماشین ها از کولرهای گازی استفاده می گردد که عملکرد کلی آن ها خنک نمودن داخل ماشین و حذف رطوبت از آن می باشد. به منظور جلوگیری از خرابی کولر ماشین با ما در این متن همراه بمانید.

اجزا سیستم تهویه:

اجزا سیستم تهویه:

سیستم تهویه متشکل از دو قسمت پرفشار و کم فشار می باشد، قسمت پرفشار بخشی است که مایع خنک کننده را به بخشی از کابین ارسال می کند، بخش کم فشار هوای خنک را به داخل کابین می دمد.

کمپرسور:

کمپرسور یا متراکم کننده به نوعی، پمپی است که به وسیله ی تسمه می گردد. گاز کولر در کمپرسور متراکم گشته و بعد از بالا رفتن فشار به سمت کندانسور خواهد رفت.

کندانسور:

کندانسور شبیه به رادیاتور ماشین می باشد و وظیفه ای شبیه به آن را بر عهده دارد. در زمان متراکم شدن گاز داخل کمپرسوز گرما تولید می شود. داخل کندانسور مایع سرد کننده در حال جریان بوده و گرما را از گاز کولر می گیرد و آن را به حالت مایع تبدیل خواهد کرد.

ریسیور درایر:

مایع متراکم شده پیش از ورود به بخش کم فشار از مخزنی کوچک با عنوان ریسیور درایر عبور می کند، در این بخش به علت وجود مواد خشک کننده هر نوع آب یا رطوبت جذب می گردد.

سوپاپ انبساط گرما:

این قسمت در آغاز بخش کم فشار کولر قرار دارد، مایع سرد کننده وارد سوپاپ انبساط می گردد تا فشار مایع کم شود. این سوپاپ جریان مایع سرد کننده را کنترل می نماید، عملکرد آن بر کار سیستم تهویه بسیار مهم می باشد.

اواپراتور:

این بخش داخل ماشین، به طور معمول داخل داشبورد نصب می گردد. عملکرد این قسمت جذب گرماست، مایع خنک کننده در حالت کم فشار به اواپراتور وارد می گردد و به علت دمای جوش پایین با گرفتن گرمای اتاقک خودرو تبدیل به گاز می گردد.

با تبدیل مایع سرد کننده به گاز، ظرفیت جذب بخار آن بالا تر می رود. یک فن هوای سرد را به درون فضای خودرو می دمد. مایع خنک کننده پس از تبدیل شدن به گاز به کمپرسور باز می گردد تا این چرخه دوباره تکرار گردد.

برسی عوامل خرابی کولر:

برسی عوامل خرابی کولر:

اول، یخ زدن اواپراتور و لوله ها:

سیستم کولر ترموستات یا سوپاپ انبساط گرما داشته که جریان مایع را کنترل می نماید، خرابی آن سبب یخ زدن لوله ها و سطح خارجی اواپراتور خواهد شد که می تواند در عملکرد کولر اختلال ایجاد نماید.

دوم، بوی نامطبوع کولر:

اگر در بین پرده های اواپراتور کثیفی یا گرد وخاک وجود داشته باشد، با دمیدن هوا به داخل ماشین بوی نامطبوعی احساس می شود. همچنین گرفتگی لوله تخلیه ی آب نیز خواهد توانست سبب این اتفاق گردد.

سوم، خرابی کمپرسور:

خرابی کمپرسور منجر می شود تا فشار لازم برای مایع شدن گاز و جریان پیدا کردن آن تامین نگردد و سیستم تهویه کارایی خود را از دست خواهد داد.

کلام آخر:

جهت اطلاع از دلایل خرابی کولر ماشین و یا شارژ گاز کولر خودرو خود می توانید با تکنسین های ما تماس بگیرید. برای تماس با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. امیدواریم این مقاله به پرسش شما پاسخ داده باشد. شما می توانید نظرات خود را در ارتباط با دلایل خرابی کولر با در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *