تعمیر خودرو

بررسی 14 علت استارت نخوردن ماشین + روش تعمیر

اکثر رانندگان حداقل برای یک‌بار با مشکل استارت نخوردن خودرو مواجه شده‌اند. استارت نخوردن ماشین عوامل متعددی دارد. این مشکل معمولاً در فصول سرد سال بیشتر نمایان می‌شود .استارت نخوردن ماشین یکی از مشکلات فنی رایجی است که در هر اتومبیلی ممکن است رخ بدهد و مشکل عجیب و پیچیده‌ای محسوب نمی‌شود.

در بسیاری از مواقع نیز اتومبیل استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود که این مشکل نیز علل مختلفی دارد. اما استارت نخوردن ماشین مقوله‌ای جداست که با روشن نشدن ماشین در هنگام استارت خوردن تفاوت بسیاری دارد. روشن کردن ماشین با استارت خراب بسیار خطرناک است و به قطعات فنی داخلی آن آسیب‌های شدیدی وارد می‌کند و عملکرد آنها را دچار اختلال خواهد کرد. بنابراین باید مشکل استارت نخوردن صحیح اتومبیل خود را جدی بگیرید و با علل مختلف بروز این ایراد فنی آشنا باشید.

مهم‌ترین دلایل استارت نخوردن ماشین

علت استارت نخوردن ماشین همواره به دلیل فرسودگی یا خوابیدن باتری ماشین نیست. حتی وقتی برای موتورشویی به کارواش مراجعه می‌کنید نیز ممکن است به‌دلیل عدم رعایت اصول فنی در شستشوی موتور خودرو، مشکل استارت خوردن به‌وجود بیاید. روی‌هم‌رفته اصلی‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین هنگام استارت زدن را می‌توان به‌صورت زیر خلاصه کرد:

  • خوابیدن باتری ماشین
  • خراب شدن باتری، دینام و سیم کشی بین آن‌ها
  • قفل بودن فرمان
  • خرابی باتری کلید فوب
  • خالی بودن باک سوخت
  • خرابی استارتر
  • آسیب دیدن فیوز
  • خرابی سوئیچ احتراق
  • گرفتگی فیلتر سوخت
  • خرابی رله پمپ بنزین
  • تنظیم نبودن تسمه تایم

 

دلایل روشن نشدن خودرو هنگام استارت زدن و انواع راهکارتعمیر

 استارت نخوردن ماشین به دلیل خوابیدن باتری  در سرما

اصلی‌ترین علت استارت نخوردن ماشین در روزهای سرد زمستان، خوابیدن باتری است. این مشکل معمولا وقتی رخ می‌دهد که چند روز پیاپی ماشین را روشن نکنید. باتری را می‌توان مهم‌ترین قطعه در سیستم برق ماشین نامید. اگر باتری انرژی لازم را ذخیره نکرده باشد، حین استارت زدن، توان الکتریکی مورد نیاز برای روشن شدن خودرو تامین نمی‌شود. خرابی دینام، مشکل در اتصالات سیم کشی بین دینام و باتری و همچنین تجمع گرد و غبار روی محل اتصالات باتری نیز احتمال خوابیدن باتری خودرو را افزایش می‌دهند.اگر خودروی شما گیربکس دستی دارد، می‌توانید با هل دادن آن را روشن کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای خودرو اتوماتیک هیچ‌گاه از هل دادن برای روشن کردن استفاده نکنید. راه حل دیگر پیش روی شما شارژ کردن باتری است. این راه در صورتی که باتری و دینام خودرو و اتصالات آن‌ها مشکلی نداشته باشند، مفید است.برای این منظور نیاز به کابل‌های استاندارد دارید که قطب‌های هم نام یک باتری شارژ را به باتری ماشین خود متصل کنید. معمولا ظرف 15 دقیقه باتری شارژ می‌شود. این روش را با نام باتری به باتری نیز می‌نامند. به‌خاطر داشته باشید که در صورت آسیب دیدن باتری و اتصالات آن، باید برای تعمیر یا تعویض به تعمیرگاه مراجعه کنید.

استارت نخوردن ماشین به‌دلیل خراب شدن دینام

در تمام مدت زمانی که خودروی شما روشن است، دینام وظیفه تامین برق مورد نیاز باتری و شارژ کردن آن را بر عهده دارد. دینام انرژی مکانیکی را از حرکت خودرو دریافت کرده و به توان الکتریکی تبدیل می‌کند. اگر به‌هر دلیل دینام نتواند وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد، شارژ باتری خیلی زود خالی می‌شود.خیلی از راننده‌ها نمی‌توانند متوجه شوند که دلیل استارت نخوردن ماشین بعد از گرم شدن، خرابی دینام است یا باتری. در این شرایط بهترین کار آن است که ماشین را با هل دادن یا روش باتری به باتری روشن کنید. چند دقیقه صبر کنید تا در حالت درجا روشن باقی بماند. اگر دینام خودرو خراب باشد، ماشین شما خاموش می‌شود. برای تعمیر یا تعویض دینام نیز پیشنهاد می‌کنیم که حتما به تعمیرگاه مراجعه کنید.

علت استارت نخوردن ماشین اتومات

ماشین‌های با گیربکس دستی تا زمانی که در دنده باشند، استارت نمی‌خورند. همین موضوع برای ماشین‌های اتومات نیز صدق می‌کند. برای اینکه ماشین اتومات پس از استارت زدن روشن شود، باید دسته دنده را روی یکی از حالت‌های پارک (P) یا خلاص (N) قرار دهید. در غیر این صورت ماشین شما در دنده است و روشن نمی‌شود. برای تعویض دنده به حالت پارک یا خلاص، حتما پدال ترمز را فشار دهید. به این ترتیب با استارت زدن، خودرو شما روشن می‌شود.

استارت نخوردن ماشین به دلیل قفل بودن فرمان

بعد از خاموش کردن ماشین و خارج کردن سوییچ، فرمان خودرو در حالت قفل قرار می‌گیرد. تا زمانی که فرمان شما در این حالت قرار داشته باشد، خودرو استارت نمی‌خورد. این ویژگی برای جلوگیری از سرقت به خودروها اضافه می‌شود و اصطلاحا به آن قفل فرمان می‌گویند. برای خارج شدن فرمان از حالت قفل، سوییچ ماشین را در جای خود قرار دهید. سپس فرمان را به‌آرامی تکان دهید. همزمان استارت بزنید. به این ترتیب اگر سیستم خودرو مشکل نداشته باشد، به‌راحتی استارت می‌خورد.

خراب شدن باتری کلید فوب ماشین

یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین، خراب شدن باتری کلید فوب آن است. کلید فوب در واقع تجهیزی است که برای باز و بسته کردن و گاهی اوقات استارت زدن ماشین استفاده می‌کنید. در صورت خرابی باتری کلید فوب، باید آن را تعویض کنید.همچنین وقتی این باتری ضعیف می‌شود، ممکن است سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر خودرو نیز دچار اشتباه شود. در نتیجه به‌تصور اینکه خودرو در حال سرقت است، اجازه استارت زدن را به ماشین نمی‌دهد. معمولا در حالت عادی هر 3 سال یکبار باید باتری کلید فوب ماشین را تعویض کنید.

 استارت نخوردن خودرو به‌دلیل خالی بودن باک سوخت

گاهی اوقات علت استارت نخوردن ماشین پژو 405، 206 و سایر خودروها خیلی ساده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. اگر به‌هر دلیل سوخت موجود در باک خودرو شما تمام شده باشد، طبیعی است که ماشین استارت نخورد. در این حالت باید مقداری سوخت تهیه کرده و درون باک خودرو بریزید تا روشن شود.

استارت نخوردن ماشین به‌دلیل خرابی استارتر

استارتر یا استارت خودرو یک موتور الکتریکی است. این قطعه نیروی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می‌کند. وقتی استارت می زنید، نیروی مکانیکی تولید شده توسط استارت به سمت موتور خودرو ارسال و در نتیجه ماشین روشن می‌شود. استارت، نیروی الکتریکی مورد نیاز خود را از باتری دریافت می‌کند.  اگر این قطعه خراب شود، خودرو شما استارت نمی‌خورد. مهم‌ترین نشانه خرابی استارتر این است که بعد از چند بار تلاش بی‌نتیجه، موتور روشن می‌شود. این شرایط وقتی رخ می‌دهد که موتور استارت خیلی ضعیف شده است. معمولا امکان تعمیر این قطعه وجود ندارد و در صورت خرابی باید به فکر تعویض آن باشید.

خرابی فیوز خودرو

فیوزها نیز یکی از بخش‌های مهم در سیستم برق رسانی خودرو هستند. این قطعات درون جعبه فیوز قرار می‌گیرند. ممکن است که به‌مرور زمان یک یا چند فیوز خودرو شما خراب شوند. در این حالت خودرو شما استارت نمی‌خورد. برای دسترسی به فیوز‌ها می‌توانید از زیر کاپوت یا فرمان خودرو اقدام کنید.با تعویض فیوز سوخته می‌توانید مشکل را برطرف کنید. البته گاهی اوقات سوختگی فیوز شدید است و به سایر اتصالات و سیم کشی درون جعبه فیوز نیز آسیب وارد می‌شود. در این حالت باید اتصالات و سیم کشی را نیز تعمیر کنید.

استارت نخوردن ماشین به‌دلیل خرابی سوئیچ احتراق خودرو

برای استارت زدن، کلید را درون بخش مکانیکی سوئیچ احتراق خودرو قرار می‌دهید. در انتهای بخش مکانیکی سوئیچ تعدادی پین قرار دارند که آن را به قسمت الکتریکی متصل می‌کنند. وقتی کلید را می‌چرخانید، پین‌ها بخش مکانیکی و الکتریکی سوئیچ احتراق را به‌هم می‌چسبانند. به این ترتیب با برقرار شدن جریان برق، امکان روشن شدن خودرو فراهم می‌شود. علت استارت نخوردن ماشین 206، پراید و سایر خودروها می‌تواند خرابی سوئیچ احتراق باشد.

چشمک زدن چراغ داشبورد یکی از مهم‌ترین نشانه‌های خرابی این سوئیچ است. حتی ممکن است به مرور زمان پین‌ها دچار مشکل شوند و در نتیجه با چرخاندن کلید، بخش مکانیکی و الکتریکی سوئیچ به هم وصل نشوند. در صورت خرابی سوئیچ احتراق نیز راهی به‌جز تعویض آن پیش روی شما قرار ندارد.

خرابی شمع خودرو

رایج‌ترین دلیل استارت نخوردن ماشین پراید، خرابی شمع‌ها است. شمع‌ها در سیستم سوخت رسانی وظیفه جرقه‌زنی درون محفظه احتراق را بر عهده دارند. اگر به هر دلیل آن‌ها خراب شوند، عملیات جرقه‌زنی انجام نمی‌شود و در نتیجه خودرو شما روشن نخواهد شد.معمولا قبل از اینکه شمع‌ها کاملا خراب شوند، نشانه‌های آن‌ها مشخص می‌شود. در این حالت شتاب‌گیری خودرو افت پیدا می‌کند و مصرف سوخت آن بالا می‌رود. برای رفع این مشکل نیز باید شمع‌های آسیب دیده را تعویض کنید.

خراب شدن رله پمپ بنزین

رله پمپ بنزین یک قطعه الکترونیکی است که در خودروهای انژکتوری نصب می‌شود. وظیفه این قطعه کنترل برق ورودی به قطعات مختلف سیسم سوخت‌رسانی خودرو است. اگر رله پمپ بنزین خراب شود، پمپ بنزین نمی‌تواند سوخت را از باک به سمت محفظه احتراق موتور ارسال کند. در نتیجه با استارت زدن خودرو روشن نمی‌شود. رله پمپ بنزین معمولا درون جعبه فیوز قرار می‌گیرد. در صورت خراب شدن باید آن را تعویض کنید.

تنظیم نبودن یا خرابی تسمه تایم

وقتی استارت می‌زنید، میل لنگ تسمه تایم خودرو را به‌چرخش در می‌آورد. چرخش تسمه تایم نیز میل سوپاپ را می‌چرخاند. به این ترتیب سوپاپ شروع به حرکت می‌کند. مجموعه این فعل و انفعالات در برای روشن شدن خودرو لازم است. برهم خوردن تنظیم تسمه تایم یا خرابی این قطعه، یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین است. در این حالت باید به تعمیرگاه مراجعه کنید تا در صورت امکان تسمه تایم مجددا تنظیم شود یا در غیر این صورت به‌کلی جایگزین گردد.

گرفتگی فیلتر سوخت

در مسیر ارسال سوخت از باک بنزین به سمت محفظه احتراق موتور، فیلتر سوخت قرار می‌گیرد. این فیلتر وظیفه دارد تا ذرات آلاینده موجود در سوخت را جدا کند. به مرور زمان ممکن است که فیلتر دچار گرفتگی شود. در این شرایط طبیعی است که ارسال سوخت به سمت محفظه احتراق با مشکل روبه‌رو شود. در نتیجه احتمال روشن نشدن خودرو وجود دارد. برای رفع مشکل نیز باید فیلتر را تعویض کنید. در حالت کلی پیشنهاد می‌کنیم که هر 30 هزار کیلومتر یکبار فیلتر را جایگزین کنید تا مشکلاتی از این دست به‌وجود نیایند.

 علت استارت نخوردن ماشین بعد از شستن موتور

استارت نخوردن ماشین بعد از موتورشویی در کارواش یکی از مشکلات رایج است. تماس آب با سیستم الکتریکی خودرو مانند باتری، سیم‌ها، شمع‌ها و … اصلی‌ترین دلیل بروز مشکل در روشن شدن ماشین است. ضمن اینکه پیشنهاد می‌کنیم به هیچ عنوان بعد از رانندگی به مدت طولانی به کارواش مراجعه نکنید.تماس آب سرد با موتور داغ باعث می‌شود که قطعات الکتریکی آن به‌شدت در معرض آسیب قرار بگیرند. پیشنهاد می‌کنیم برای موتورشویی حتما به کارواش‌هایی مراجعه کنید که اصول شستشوی موتور را به‌خوبی رعایت می‌کنند.

4 مشکل اساسی درهنگام استارت زدن ماشین و راه حل آن

1.اگر بعد از باز کردن سوئیچ هیچ علامتی مشاهده نمی‌شود

اگر سوئیچ خودرو را باز کردید و هیچ علائمی پشت صفحه کیلومتر نبود، قبل از هر چیز فیوزها را چک کنید. اگر از سالم بودن فیوزها مطمئن شدید به سراغ سوئیچ و مغزی سوئیچ بروید. سیم‌کشی سوئیچ و سوکت‌ها را بررسی کنید. در شرایط سالم بودن مسیر سیم‌کشی و مغزی سوئیچ، تنها گزینه باطری باقی می‌ماند. آخرین کاری که در این مرحله باید انجام شود تست باطری است. به‌احتمال فراوان در این حالت مدار باطری قطع‌شده است. اگر برای تست باطری به هیچ ابزاری دسترسی ندارید، با یک ‌تکه سیم می‌توانید قطب‌های باطری را به‌صورت لحظه‌ای به یکدیگر متصل کنید. یکی از قطب‌ها باید جرقه قوی داشته باشد، در غیر این‌ صورت باطری خراب بوده و باید تعویض گردد.

2. اگر سوئیچ برق متصل باشد اما ماشین استارت نخورد

اگر در شرایط سوئیچ باز، برق پشت صفحه کیلومتر باشد و هنگام استارت زدن برق قطع شود و خودرو استارت نخورد این یعنی به احتمال خیلی زیاد باطری ضعیف شده است. در این ‌صورت باطری باید شارژ شده و یا در صورت نیاز تعویض گردد. اما اگر صرفاً باتری خودروی شما ضعیف شده باشد یا به اصطلاح خوابیده باشد، معمولاً در چنین شرایطی با هل دادن یا باطری به باطری کردن با یک خودروی دیگر، می‌توانید ماشینتان را روشن کنید. در نظر داشته باشید که حتی‌الامکان خودروهای خانواده ایران‌خودرو را هل ندهید. این خودروها دارای تسمه تایم بوده و در صورت پاره شدن تسمه تایم به موتور خودرو آسیب می‌رسد که هزینه زیادی را در برمی‌گیرد.بعد از روشن کردن ماشین، حداقل باید یک ساعت ماشین روشن باشد تا دینام با شارژ کردن، باطری را شارژ کند.

3. اگر بعد از استارت زدن هیچ اتفاقی نیفتاده و خودرو روشن نمی‌شود

اگر بعد از استارت زدن هیچ اتفاقی نمی‌افتد و خودرو استارت نمی‌خورد، برای پیدا کردن علت استارت نخوردن ماشین باید ابتدا به سراغ مغزی سوئیچ، سپس مسیر سیم‌کشی سوئیچ تا استارت بروید و درنهایت خود استارت را بررسی کنید. اگر سوئیچ و سیم‌کشی سالم بود، زغال استارت تمام‌شده یا آرمیچر سوخته است. در این شرایط نیز می‌توانید به کمک هل دادن اقدام به روشن کردن ماشین کنید.

4. اگر خودرو با تأخیر استارت بخورد و دیرتر از حد معمول روشن شود

در بسیاری از موارد، زمانی که خودرو ضعیف استارت می‌خورد و دیر روشن می‌شود، عموم مردم فکر می‌کنند که باطری معیوب شده و اقدام به تعویض باطری می‌کنند اما بازهم مشکل برطرف نمی‌شود. یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در چنین حالتی پیش می‌آید ایجاد خرابی در قسمت بوش استارت است. در همچین حالتی باید استارت خودرو تعمیر شده و بوش‌های آن تعویض گردد.

 

جمع بندی

استارت نخوردن ماشین یکی از مشکلات رایجی است که بنا بر دلایل مختلف اتفاق می‌افتد و مانع از روشن شدن اتومبیل می‌شود. همانطور که خواندید وجود مشکل در باتری (خوردگی و یا از کار افتادن) به عنوان رایج‌ترین علت استارت نخوردن خودروها شناخته می‌شود و عوامل دیگری همچون قطع شدن فیوزها، وجود مشکل در اتصالات الکترونیکی، انژکتور و سوپاپ معیوب نیز می‌توانند مانع از استارت خوردن ماشین شوند. در کنار تمامی این موارد، وجود ایراد فنی در سیستم گیربکس نیز علت استارت نخوردن ماشین اتومات است که در صورت بروز این مشکل حتما باید به مکانیک و متخصص مراجعه کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *